תיירות היין בישראל חוותה צמיחה משמעותית בעשורים האחרונים, כאשר יקבים ומגדלי גפן רבים פותחים את שעריהם למבקרים ומציעים טעימות, סיורים וחוויות אחרות הקשורות ביין.
לתעשיית היין במדינה יש היסטוריה ארוכה ועשירה, עוד מימי התנ"ך, כאשר הכרמים והיקבים היו חלק חשוב מהכלכלה המקומית.
במסגרת תהליך בניית דרכי היין של ישראל שנערך בשנת 2011 ביוזמת משרד התיירות, משרד החקלאות והמועצה לגפן היין, חולקה הארץ לתשעה אזורי תיירות יין. ברשימה נכללים אזורי היין של הגולן, דרך היין של הגליל העליון, דרך היין של הגליל המערבי, דרך היין בגליל התחתון ובעמקים, דרך היין של אזור הכרמל ומישור החוף הצפוני, דרך היין של השומרון, בנימין וגוש עציון, דרך היין של השפלה הדרומית, דרך היין בחבל יהודה ודרך היין של הנגב והערבה.
דרך היין בישראל היא כמסע ציורי המשתרע מצפון הארץ לדרומה, העובר בנופים מדהימים, גבעות מתגלגלות ואתרים עתיקים. המסלול כולל למעלה מ-300 יקבים, לכל אחד אופי, סגנון והיסטוריה ייחודיים משלו. המבקרים יכולים להנות מטעמם המשובח של יינות ארצנו, לחקור את המורשת התרבותית וההיסטורית העשירה של האזור ולחוות את טעם מאכלי ארצנו המפורסמים.
דרך היין בישראל היא יעד חובה עבור חובבי יין ומטיילים המחפשים חוויה ייחודית ובלתי נשכחת.
מדבר הנגב בדרום הארץ הוא ביתם של היסטוריה עשירה של יישובים חקלאיים עתיקים. היישוב החקלאי הקדום בהרי הנגב הוא עדות לכושר ההמצאה והתושייה של אבותינו. המתיישבים היו מומחים בגידול ענבים וייצור יין, והיין שלהם היה ידוע בכל האזור. ההתמקדות בייצור יין סייעה לקיים את כלכלתם ותרבותם במשך אלפי שנים, והיא משמשת כתזכורת לתפקיד החשוב שמילאו החקלאות והיין בהיסטוריה שלנו.
היין שהופק באזור זה היה ידוע בעולם העתיק, והוא נסחר בכל האזור. למתיישבים הייתה גישה לצירי המסחר העתיקים, שחיברו את הנגב לחוף הים התיכון ומחוצה לו.
תהילתו של האזור כחבל יין חזרה ובגדול
בהגיענו ליישב את חולות מושב באר מילכה, זה היה לנו טבעי להמשיך את העיסוק העתיק של גידול הגפן ליין וזיתים לשמן כפי שנהגו מתישבי האזור הקדומים.
מוזמנים להגיע ולחזות בהמשך העשייה החקלאית של שרשרת הדורות, לשמוע על התפתחותה ולטעום את טעמה.
Comments